välkommen tillbaka

Imorgon är det juli. Det betyder att det är en månad tills vi får lägenheten och samma dag fyller många år, så även jag. Plus att mor och far med största sannolikhet kommer till huvudstaden, förutsättningarna är goda för en minst sagt lyckad födelsedag känner jag! Idag har jag ätit middag med min äldsta kusin och imorgon ska jag på Skansen med min yngsta kusin och hans två barn. Sammanfattas; fantastiskt!
Har invigt bokläsning på jobbpendlingen, det är nog inte en sån dum idé. Har lånat en bok av Sandra nu och sen ska jag köpa någon av de som Frida tipsat mig om, Tack båda två!
Här följer lite bilder från ställen jag varit på senaste veckan.
Waldemarsudde - Rosendahls Trädgård - Fjäderholmarna - tom tvärbana - Vete katten - Drottninggatan - Årsta - Sjöstaden.


Mitt värsta djur är fågel. Främst närgågna. Därav fotot på skrattmåsarna.
Mina skor måste gå i pension, det känns trist.
Brasiliansk fest i fredags var trevligt!

virus

Min dator är på lagning i Umeå, den har haft virus. Det betyder att jag inte kan lägga in några bilder, det är trist tycker jag.
Att jobba halvtid är lyxigt men mindre bra ekonomiskt, mindre inkomst och mer tid att spendera pengar! Men jag klagar inte utan trivs bra!
Här är det mörkt på nätterna.
Fjäderholmarna kommer att besökas igen. Köpte en grön tvålkopp där, en av de finaste tvålkopparna som skådats.

mest inget

Idag har jag lekt med barbie och ätit soppa och pannkaka på små plasttallrikar. Jag trivs och hoppas på att få göra det snart igen.
Yoghurt-glass i Gallerian rekommenderas varmt!
Lennart Hoa-Hoa Dahlgren är mycket kort!
Jag otrivs när jag hamnar bredvid personer som luktar mindre gott på stadens lokaltrafik.
Idag har jag besökt Slottsboden - The Royal Gift Shop. Känn på den! Där köpte jag för övrigt te, hoppas nu bara att det finns en tekula i mitt hem.

fisksätra

Eric åkte hem igår, men det händer roliga saker också.
Min moster kommer och hälsar på mig imorgon! - Vi har fått en lägenheti Fisksätra! - Middag med vänner ikväll! - Fika med Båla igår! - Sol ute! - Roligt jobb!


midsommar





Vi har haft det så bra att vi inte är annat än supernöjda!
Underbart välkomnande överallt - trevligt sällskap - god mat - små grodorna tillsammans med 15000 andra - jordgubbstårtspicknick vid Siljan - bundit kransar - fikat - Maja - ätit ännu mer gott - röda stugor - majstångsresning av Sveriges längsta stång - brieost och kex - grill i stuga - dalmål - gula bilar - timrade hus - kyrkbåtsrodd - svenska flaggor - suttit inomhus vid skurar och utomhus i solsken.




att skriva lista

Har skrivit en lång lista över vad jag ska inhandla imorgon. Det är roligt med listor, särskilt när när något kan strykas och en känsla av att vara duktig infinner sig. Är tyvärr övervägande trista saker på listan såsom, tandborstmugg, bomullsrondeller och tvättmedel. Men idag har vi pratat om att vara positiv, alltså glädjer jag mig åt listan trots innehållet.

heja Sverige

Då var mina tre första dagar som arbetsterapeut slut och därmed även min första arbetsvecka. Jag trivs och det känns bra. Strosade på söder med fina S efter att vi ätit god mat på a la Crepe, stället kommer att besökas igen. Nu ska vi heja på Sverige och hoppas på att Holland kommer att få chansen att slå de på lördag!

Om man styr stegen från huset där jag bor kommer snart vatten.




the Hives

Helgen var toppen och The Hives är mina nya idoler. Förresten var hela festivalen grym. Vi trängdes visst med 18000 andra, det är många.




jag överlevde

Har klarat av min första dag. Gjorde mig en namnskylt där det står,
Sofia Larsson Leg Arbetsterapeut!
Det ni. Vi är fyra stycken som kommer att jobba tillsammans i sommar, 2at+2sg. Jag är den som kommer mest söder ifrån av oss, det kunde jag aldrig tro, Lite chokad över alla människor som åkte samtidigt som mig i morse. Inte som att cykla till vv-huset hemma direkt. Är av samma uppfattning när det gäller detta som det fina folket jag stötte på förra veckan, låtsas att du passar in och är van vid det som händer, då klarar du av att inbilla dig själv!
För övrigt såg dagen ut såhär:
tvärbana - grön t-bana - röd t-bana - roslagsbana - jobb - roslagsbana - röd t-bana - grön t-bana - tvärbana - hemma!

w.t.a.i

Första natten i lägenheten, jag trivs redan helbra! Vi var fyra här i natt, lite varmt men jag behövde inte känna mig ensam i alla fall. Promenerat gatan fram i morse för att inhandla frukost, förutom konsum på hörnet finns flera olika matställen, leksaksaffärer och idel nya hus!
Sitter och peppar för festival, Where The Action Is. Samme ska också dit, stötte på honom på Medborgarplatsen igår, världen är som bekant liten!

lägenheten

Den som vill ge mig en lägenhet i Hammarby sjöstad behöver inte skämmas, jag lovar att bli glad och evigt tacksam. Har just åkt tvärbanan dit och hämtat nyckeln till mitt sommarboende. Det kommer bli bra det här, välkomna dit! Ingen vet hur något ska rymmas, inte hur någon ska göra det heller för den delen, men men det kommer att visa sig. Korridoren är målad i, hör och häpna, rosa, lila och grönt! Jag gillar det, spejsigt på något vis! Stället är nybyggt också, tror mer eller mindre hela stadsdelen är det.
Vi ses där i sommar!





promenad genom stan

Jag undrar när jag kommer sluta känna mig som turist i min nya hemstad. Fortsätter jag att ha kameran i högsta hugg lär det fortsätta ett tag.
Kom även på att om man lyfter näsan mot skyn som de andra gör i de finare stadsdelarna, då kan man lura sig själv att man trivs där. Igår gick jag nästan på det själv, det gillas.





- strandpromenaden från Årsta till Söder
- många djur, stora grönområden och mycket träd vid universitetet
- funderade på om hopp från hopptornet leder till bad
- underskatta aldrig chokladen från Ikea
- vilade mina fötter
- helt plötsligt väldigt centralt, kontraster!

SOL

Det bästa jag vet är när solen lyser in genom fönstret på morgonen! Det gjorde den idag när jag vaknade i mitt tillfälliga boende i Årsta. Jag trivs bra här på min luftmadrass, den är för övrigt gigantisk åt alla håll. Snart blir det promenad.

foto Philip


Var det nån sak det här?

Jag lyckades!
Att till slut välja färger och typsnitt som känns bra.
Sånt är viktigt på nåt sätt, jag känner det på mig.

RSS 2.0