saffransskorpor
Fick precis ett mail från Frida med ett recept på saffransskorpor. Nästa gång blir det de.
Att receptet kommer från Leila gör inget sämre.
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner ägg.
Blanda de torra indegrienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Bestämde mig även för att du måste flytta till Umeå i framtiden!!



Att receptet kommer från Leila gör inget sämre.
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner ägg.
Blanda de torra indegrienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Bestämde mig även för att du måste flytta till Umeå i framtiden!!



Åsikter
Skrivet av: kaaarin
söta ni!
Skrivet av: s
Men...du bor ju i Stockholm ett bra tag till. Så dröm inte om Umeå nu!
Hon kan ju flytta hit först!
Trackback